Outlander сервіс

Проблема з варіатором на Outlander?

Варіатор автомобіля (CVT) - це пристрій, що дозволяє плавно змінювати передавальне відношення від двигуна до коліс. Фактично, CVT являє собою різновид АКПП, якщо ви можете уявити собі автоматичну коробку, у якої нескінченне число передач. Важливою перевагою справного варіатора є плавне, але швидке прискорення та сповільнення ходу автомобіля, при якому не відчуваються провали і ривки. Велике значення має і повне використання потужності двигуна навіть при зміні швидкості руху, з чого випливає, що пальне витрачається набагато економніше, ніж на машинах, обладнаних традиційними АКПП.

Три основні проблеми, з якими стикаються власники Mitsubishi Outlander

Будь-який механічний пристрій, яким би ідеальним він не здавався на перший погляд, крім позитивних якостей має і свої мінуси. Навіть такий надійний і практичний пристрій як варіатор, що встановлюється на Mitsubishi Outlander, теж з часом зношується. Тому необхідно уважно стежити за його технічним станом, або ще краще, регулярно заїжджати на станцію технічного обслуговування і проводити діагностику. Але цієї поради дотримуються далеко не всі власники транспортних засобів, що призводить до появи низки проблем, які характеризуються такими симптомами:

  • Гул і стуки варіатора.
  • Перегрів варіатора.
  • Порушення плавності ходу - поява провалів і ривків тяги, що нагадують неправильні перемикання механічної коробки, якими зазвичай грішать водії-початківці.

ГУЛ

Одними з найбільш вразливих деталей варіатора є підшипники, встановлені в його основному вузлі - в конусах. Вони зазнають великих механічних навантажень, що вимагає їх своєчасної заміни. Втім, на СТО цю операцію проробляють досить швидко, але ви маєте знати, що типовий термін експлуатації цих підшипників становить 50 тисяч кілометрів.

Точно витримуючи рекомендації виробника, ви позбавите себе від появи більш серйозних проблем, пов'язаних, наприклад, з потраплянням частин зношених підшипників в інші елементи варіатора. Термін служби варіатора можна збільшити, змінюючи масло після пробігу не більше 50 тис. км, а краще через 30 тисяч.

Перегрів

Перегрів оливи варіатора загрожує її виходом з ладу, тому система контролю за умови виявлення перевищення температури подає на приладову панель рекомендацію, згідно з якою необхідно знизити швидкість руху. Але ще до спрацьовування системи іноді можна дізнатися про подібну проблему - про неї говорять вереск і свист, які з'являються під час прискорення.

Помітивши подібні ознаки, слід негайно завітати до "Outlander-Service", оскільки під час перегріву оливи змінюються її технічні характеристики, що призводить до швидкого засмічення фільтра тонкого очищення та лавиноподібного погіршення умов роботи всього вузла загалом.

Порушення плавності руху

Ще одна поширена хвороба варіатора, яка проявляється при русі Mitsubishi Outlander - посмикування і ривки. Найімовірніша причина цього - наявність у маслі механічних включень, що з'явилися внаслідок зносу, які заважають нормальному функціонуванню клапана масляного насоса і в результаті можуть повністю вивести його з ладу, що призведе до пошкодження всього вузла і необхідності дорогого ремонту.

У цьому випадку відвідування "Outlander-Service" є єдиним рішенням, яке допоможе впоратися не тільки з цією, а й з усіма іншими проблемами.

Послуги

Покарщити Outlander

Автосервіс для вашего Outlander

Київ, вул Святослава Хороброго, 19 (Народного Ополчення)
(068) 312-50-50

пн-пт: с 09.00 до 19.00
сб.: 10.00-16.00

© 2010-2024 outlander-service.com

Автосервіс на Степана Бандери 
(Петрівка) з 3 липня закритий!

Працюючий філіал:
на Ярослава Хороброго 19
(Народного Ополчення 19)
+38 068-312-50-50

Першим дізнаватися про акції, новинки та знижки